Kassasystem för dig som är torghandlare.

Säljer du produkter på torg eller marknader? I så fall behöver du ett kassasystem som är anpassat för torghandlare och marknadshandel. Med TruePAD får du ett mobilt och molnbaserat kassasystem som gör det enkelt att driva torghandel.

Du kan enkelt ta betalt med kort, kontanter eller Swish och kvittot kan skrivas ut direkt i den handhållna terminalen eller skickas via mail till kunderna.

Kassasystemet består av en handhållen terminal med inbygd kvittoskrivare som har lång batteritid och är enkel att ha med sig och hantera vid torgförsäljning. Terminalen är uppkopplad via ett simkort, vilket gör att du kan ta betalt oavsett var du befinner dig.

Kassasystem torghandlare

Regler för torghandel och marknader.

Enligt Skatteverket definieras torg- och marknadshandel som ”försäljning som sker på gator, torg, marknader, loppmarknader, mässor, idrottsgalor, festivaler, tillfälligt utnyttjade lokaler eller liknande”.

Komplett kassasystem

Vilken typ av verksamhet omfattas av kravet gällande kassaregister?

Om du bedriver försäljningen som näringsverksamhet omfattas du av kravet gällande kassaregister. Detta innebär att du måste använda ett godkänt kassaregister som är tillverkardeklarerat med certifierad kontrollenhet. I TruePAD ligger kontrollenheten i molnet.

TruePAD är ett godkänt kassaregister för försäljning i Sverige som är tillverkardeklarerat hos Skatteverket.

Hur du hanterar kvitton vid torghandel

Om ditt kassaregister ger dig möjligheten att lämna ett elektroniskt kassakvitto får du det istället för ett kvitto i pappersformat. Med TruePAD kan du erbjuda både papperskvitton och elektroniska kvitton.

Om en kund inte vill ha ett kvitto eller går utan att vänta på det måste du ändå ta fram ett kassakvitto; antingen i pappersformat eller i elektroniskt format, som du får slänga.

Ett elektroniskt kassakvitto slänger du genom att skicka det från företaget till en elektronisk papperskorg utanför företaget. Denna funktion finns integrerad i TruePAD.

Skatteverkets hemsida kan du läsa mer om vilka regler som gäller vid försäljning på torg och marknader.

Kom igång med din försäljning redan idag!

TruePAD gör det enkelt att ta betalt vid torghandel — både för dig och för dina kunder.

Med TruePAD får du ett komplett kassasystem för försäljning på torg och marknader till ett pris som passar ditt företag.

Du kan även beställa tillbehör till din terminal så som kvittorullar, hölster till din terminal samt laddstation på vår hemsida. Hos oss hittar du allt du behöver för att kunna ta betalt vid torghandel.

Fördelar med TruePAD för torghandel:

 • 100% mobil med simkort & lång batteridrift

Du behöver inte tillgång till el för att använda ditt kassaregister. Det gör TruePAD till en flexibel lösning som fungerar överallt.

 • Kassa, kortterminal & skrivare i en enda enhet

Med TruePAD har du en smidig och flexibel lösning där du enkelt tar betalt samt skriver ut kvitto via en handhållen terminal.

 • Molnbaserat system med integration till bokföringen

Du kan enkelt komma åt och skapa försäljningsrapporter, titta på statistik och försäljning. Rapporterna skickas automatiskt till bokföringen.

 • Slipp kvittourskrifter

Efter varje köp får du valet att skicka kvittot till en digital papperskorg. På så sätt sparar du papper om inte kunden vill ha kvittot.

TruePAD funktioner

Vår support.

TruePAD är ett mobilt kassasystem skapat av Kassacentralen. Vi har över 35 års erfarenhet i branschen och utvecklar våra egna system. Detta innebär att vi snabbt kan lägga till funktioner och lösningar efter våra kunders behov och önskemål. Vi är en trygg och erfaren samarbetspartner som kontinuerligt utvecklar våra produkter för att hela tiden ligga i framkant och erbjuda den bästa betallösningen för torg- och marknadshandel.

Behöver du hjälp finns vi tillgängliga via telefon eller mail och vår kunniga support hjälper dig hela vägen.

Vanliga frågor.

Kan jag använda TruePAD var som helst?

JA! Så länge du har internetuppkoppling. Med simkort blir den helt mobil och kan användas på alla evenemang överallt, antingen med 4G eller wifi.

Läs mer om
TruePAD för event

Kan jag använda TruePAD ute på vintern?

JA! Den långa batteritiden räcker hela dagen, även när det är kallt ute! Se bara till att skydda den från regn och snö, som med all annan elektronik.

Läs mer om TruePAD

Måste jag skriva ut ett fysiskt kvitto?

NEJ! I TruePAD kan du välja att slänga kvittot i en digital papperskorg (om kunden inte vill ha det alltså), helt enligt kassalagen. Så sparar du både pengar och på miljön!

Läs mer på Skatteverkets hemsida

Måste jag ha ett kassaregister?

Alla som bedriver näringsverksamhet med kontantförsäljning omfattas av kravet på kassaregister. Obemannad gårdsförsäljning är dock undantagna. Har du en ideell förening kan det vara smidigt att ha en kassa ändå, men då behöver du ingen kontrollenhet.

Läs mer på Skatteverkets hemsida

Vad måste finnas med på ett kvitto?

Det finns ett gäng uppgifter du måste ha med på kvittot, utöver de sålda artiklarna och dess pris. Företagets namn, organisationsnummer och verksamhetens adress till exempel. Du kan även ha med din logotyp högst upp om du vill. Allt detta lägger du enkelt in i TruePAD Web Admin!

Läs mer om kvitto och verifikationer på verksamt.se

Varför ska jag ha Swish Handel istället för Swish Företag?

Väljer du Swish som betalsätt dyker en QR-kod upp på skärmen som din kund enkelt kan skanna. Har du Swish Handel får du dessutom en betalningsbekräftelse när köpet är klart, vilket du inte får med Swish Företag. Betalningen blir alltså både smidigare och säkrare med Swish Handel!

Beställ din TruePAD här!

Få terminalen direkt till dörren och sätt igång! Se instruktioner för hur du sätter upp kassan här:

Kortterminal utan simkort.

519:-/mån

 • Ta betalt med kort, kontant & swish
 • Kvittot kan skrivas ut, mailas eller slängas i digital papperskorg
 • Lång batteritid

Kortterminal med simkort.

549:-/mån

 • Ta betalt med kort, kontant & swish
 • Kvittot kan skrivas ut, mailas eller slängas i digital papperskorg
 • Lång batteritid
 • 100% mobil!